Provningsingenjör Mekaniserad Provning Stockholm

Stockholm
Ansök senast: 2023-06-24

Vill du göra världen till en säkrare plats? Vår vision är att genom innovativa tjänster skapa trygghet på vägen, i hemmet och på jobbet. Tillsammans med över 45.000 kompetenta och engagerade medarbetare i 60 länder kommer du att ha kul på jobbet. Till DEKRAs affärsområde Mekaniserad Provning söker vi nu en rutinerad specialist/projektledare för avancerade & mekaniserade provningsprojekt.

Affärsområde Mekaniserad Provning utvecklar och bygger robotiserade system för Oförstörande Materialprovning. Systemen är oftast av typen ROV för undervattensapplikationer eller Crawlertyp för torr miljö men kan även vara stationära system för exempelvis tillverkande industri.

Systemen designas och byggs in-house för fjärrstyrd inspektion och oförstörande provning av komponenter i miljöer som är fysiskt svåråtkomliga, vilket ofta innebär att systemen är unika för varje uppdrag och projekt, som bidrar till ständigt nya och spännande utmaningar.

Tjänsten

Som provningsingenjör på affärsområde mekaniserad provning arbetar du med utveckling och applicering av avancerad och mekaniserad OFP-teknik.

Du bidrar med din kunskap inom oförstörande provning och arbetar tillsammans med dina kollegor i projekten. Uppdragen drivs både i projektform i team men även individuellt och kräver stor initiativförmåga och social kompetens. Labbarbete är vanligt under utvecklingsstadiet i projekten för att senare övergå i skarp implementering som sker hos kunden.

Arbetet är fritt, omväxlande och kreativt och du har i din roll möjlighet till stor inverkan på både arbetssätt, provningsteknik och robotarnas funktioner och utformning.

Arbetet innebär ofta ett nära samarbete med dina kollegor på DEKRA i Sverige men även internationellt. Avdelningen finns utspridd över hela Sverige med den största gruppen placerad i Solna. Våra uppdrag innebär resor både inom Sverige och internationellt, oftast i perioder om 1–2 veckor per tillfälle. Normalt förekommer cirka 20–50 resdagar per år, vissa år färre och undantagsvis fler. 

Vem är du?

Vi söker dig med gedigen erfarenhet av OFP, framförallt inom ultraljud och virvelströmsprovning som vill utvecklas inom avancerad provningsteknik.

Vi skriver de flesta av våra dokument på engelska därför är det viktigt att du behärskar engelska i både tal och skrift. Dessutom kan våra uppdrag vara internationellt bemannade med deltagare från hela koncernen. 

Du som person  

 • Har teknisk utbildning eller erhållit motsvarande kunskaper genom erfarenhet  
 • Innehar OFP-certifikat nivå 2 inom UT och/eller ET och gärna PAUT enligt europeiskt och/eller amerikanskt certifieringssystem
 • Har goda språkkunskaper i svenska och engelska  
 • Är ansvarstagande och självgående
 • Har social kompetens och god servicekänsla gentemot kunder  
 • Har körkort och har ingenting emot att resa i tjänsten 

Vår framgång bygger på samarbete och goda relationer. Hos oss blir du delaktig i ett omväxlande arbete i en kreativ miljö, med täta kontakter både med kunder och kollegor.

Stämmer ovanstående in på dig? Tveka inte att höra av dig!

 VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN! 

Skicka in din ansökan i form av personligt brev och CV senast den 24 juni.

Kontaktperson

Ted Hallqvist

ted.hallqvist@dekra.com

+46 10 455 11 71

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Var god ange ditt telefonnummer.
Klicka här för att ladda upp dokumenten
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
   Filerna får inte överstiga 50 MB
   Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
   Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

    

   5 %